Фоторедакторът на "Труд" Цветан Томчев откри изложба в Будапеща

Фоторедакторът на вестник "Труд" Цветан Томчев откри фотографска изложба в Будапеща.

Галерията на Българският културен институт (БКИ) в Будапеща се изпълни с българи от Унгария, фотографи и дипломати за откриването на фотографската изложба "Древни традиции и обичаи от България", организирана от Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ). Изложбата се състои от 30 броя авторски снимки, представящи традиционните български празници и обичаи, сред които хвърляне на кръста и "леденото" хоро за Йордановден, кукерски игри, Петльовден, кушии за Тодоровден, автентични национални носии на 200 години и др.

Сред гостите за откриването на изложбата бяха архимандрит Атанасий, бившият културен аташе в посолството на САЩ в София, Ричард Дамстра, сега пресаташе на посолството на САЩ в Будапеща, директорът на Италианският културен институт в Будапеща, г-н Бургезе.

След официалната част бяха обсъдени възможностите за съвместна дейност и сътрудничество между Секцията на унгарските фотожурналисти към Съюза на журналистите в Унгария и АПФ, между Томаш Сигети и Цветан Томчев.

Директорът на БКИ, Олга Попова благодари на организаторите на изложбата и на известните български фотографи Анастас Търпанов и Александър Михайлов, които участват със свои снимки и пристигнаха специално за нейното подреждане и откриване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства