Фракция на "Левски": Спираме да ходим на мачове

Една от най-верните фракции на "Левски" - "Синя хунта" обяви, че преустановява посещаването на мачове на любимия си отбор.

Скъпи братя левскари,

Ние – представителите на „СИНЯ ХУНТА”, взехме едно единодушно и същевременно ужасно тежко за нас решение – да преустановим за неопределен период от време посещенията на футболните срещи на нашия любим „Левски”, на когото абсолютно винаги сме били напълно отдадени. Този „Левски”, който обособява идеализирания образ на смисъла на нашия живот.

Отстоявайки строго позицията си, искаме да заявим пред цялата високо уважавана от нас левскарска общност, че това решение не е продиктувано само от събитията от последния мач срещу „Литекс”. За съжаление, в продължение на много години ставаме преки свидетели на жестоко разделение между наши братя. Този неприятен процес на сепаратизъм ескалира до такава степен, че левскари да се гледат с неприязън и омраза и да се клеветят един друг, което не доведе до нищо хубаво. По този начин се опорочи най-святото и най-красивото в подкрепата на любимия отбор, а именно любовта и единството.

НИЕ ясно искаме да подчертаем, че напълно се разграничаваме от този ожесточен спор между няколко уважавани от нас организации и че няма да вземем ничия страна. Чувстваме се длъжни да напомним на всички как през последните 7 години „СИНЯ ХУНТА” е участвала дейно във всички събития, организирани от НКП „ЛЕВСКИ”, но няма как и да не споменем, че в този момент се чувстваме объркани и емоционално отблъснати от нашия дом – Сектор „Б”.

Все пак сме с напълно ясното съзнание, че именно в подобни тежки и трудни моменти бягството не е решение, но понякога то е наложително. Смятаме, че единственото, от което се нуждаем и ние – феновете, а и самият клуб, е братската дружба. Затова апелираме, че незабавно трябва да се организира среща между всички дейни фен клубове от цялата страна, на която да бъде направен компромис от всички страни в името на отбора на народа и единния и силен Ултрас Сектор „Б”, който всички си спомняме и за който всички левскари в днешно време милеем.

С уважение, СИНЯ ХУНТА

П.П.: Позволяваме си да припомним на всички наши братя един високо почитан от нас цитат на най-великия българин, който едновременно описва трагичната ситуация, в която сме поставени, но и ни дава ключа за преодоляване на премеждието: „Интригата спира хода на народната работа.”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ