Франк Лампард официално е новият мениджър на "Челси"

Франк Лампард официално е новият мениджър на "Челси". Легендата на клуба подписа 3-годишен договор и ще получава по около 4 милиона на сезон, плюс бонус от 1 милион за класиране в Шампионската лига. Очаква се "сините от Лондон" да платят 4 мил. паунда компенсация на "Дарби Каунти".

"Изключително горд съм да се завърна в "Челси" като мениджър. Всеки знае колко обичам този клуб и историята, която имаме заедно. Въпреки това се фокусирам върху предстоящата работа и подготовката за новия сеозн. Аз съм тук за да работя здраво, да донеса успехи на клуба и нямам търпение да започна", бяха думите на Лампард след официалното му завръщане.

41-годишният англичанин ще доведе със себе си на "Стамфорд Бридж" Джоди Морис, като негов асистент, каквато роля заемаше и в "Дарби". Морис също е бивш играч на "Челси", а също е и бил треньор на младежите там.

Директорът на "Челси" Марина Грановская също се изказа след назначението на Лампард: "За нас е голямо удоволствие да приветстваме Франк обратно в "Челси" като главен треньор. Той притежава фантастични познания и разбиране за клуба, а през изминалия сезон демонстрира, че е един от най-талантливите млади треньори в играта."

"След 13 години с нас като футболист, превърнал се в легенда и голмайстор номер едно за клуба, ние вярваме, че това е идеалното време за него да се завърне. Ще направим всичко по силите си, за да гарантираме, че разполага с цялата необходима подкрепа, за да има огрмен успех", добави Грановская.

Утре Лампард ще изведе играчите за първата тренировка от предсезонната подготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят