Франсоа Фийон и Марин льо Пен са разкритикували френското правителство, че е позволило митинг на турския външен министър

Консервативния и крайнодесния кандидати за президент на Франция Франсоа Фийон и Марин Льо Пен са осъдили правителството на страната за решението да разрешат митинг на турския външен министър Мевлют Чавушоглу пред турската общност в град Мец, предаде Europe Online.

Франсоа Фийон обвини настоящия президент-социалист Франсоа Оланд, че „грубо е нарушил европейската солидарност“. Той добави, че Франция е трябвало да последва примера на холандските власти и да забрани митинга- част от кампанията преди референдума за конституционни изменения в Турция. Той добави, че „най-близък съюзник на Франция“ като Холандия е бил „публично обиден по невъобразим начин“ от турските лидери.

Крайнодесният кандидат Марин льо Пен също разкритикува правителството. „Защо толерираме разговори на наша земя, които са били забранени в други демокрации? Не на турските избирателни кампании във Франция“, посочи тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят