Франция и Германия подписаха резолюция за сътрудничество

Германските и френските законодатели приеха обща резолюция, в която се подчертава необходимостта от по-тясно сътрудничество между двете страни. Приемането на документа е по повод 55-ата годишнина от подписването на Елисейския договор за приятелство.

Германски флагове пред френския парламент посрещнаха председателя на Бундестага Фолфганг Шойбле. Той пристигна в Париж по повод годишнина от Елисейския договор, посписан през 1963 г. от Шарл де Гол и Конрад Адунауер. Той бележи помирението между Франция и Германия след Втората световна война. 55 години по-късно двете държави са решени да укрепват сътрудничеството си в името на европейското бъдеще.

"Повече от всякога е необходимо да засилим идеята, че нито Германия, нито Франция имат бъдеще без Европа", Шойбле.

media-media-b31f095a-4623-487e-af1a-1e47fdded8ce-normalized

Парламентите на двете страни одобриха обща резолюция, която призовава правителствата да "адаптират основополагащите принципи на Елисейския договор", така че той да отговаря на новите предизвикателства на глобализацията. Сред тях Шойбле изтъкна световната миграция, опасността от международен тероризъм, въоръжените конфликти край външните граници на Европа, натиска от страна на авторитарни режими и еволюцията на международните финансови пазари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа