Франция и Германия посрещат Нова година при засилени мерки за сигурност

12 000 полицаи се грижат за охраната на Париж тази вечер. Освен за посрещанетона новата година градът се готви и за поредния протест на "жълтите жилетки". Те призовават към нови демонстрации на "Шан-з-Елизе", където е планирано светлинно и звуково шоу.

148 000 войници, полицаи, жандармеристи и пожарникари се грижат за безопасността на хората в цялата страна.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер призова протестното движение на жълтите жилетки да не предизвикват безредици и да оставят силите за сигурност да си вършат работата и ако се наложи, да предотвратяват терористични нападения, предаде БНР.

"Какво да очакваме от "жълтите жилетки" ли? Безредици. Ясно е, че те организират или по-точно дезорганизират протестите си така, че да създават безредици. Само погледнете какво пишат в интернет!", коментира Кастанер.

Достъпът до "Шан-з-Елизе" става само след обстойни проверки. Полицаите не допускат хора с фойерверки или стъклени бутилки.

В Германия, подготовката за най-голямото новогодишно парти започна с поставянето на сцени, временни бариери и бетонни блокчета в района на Бранденбургската врата в Берлин. В полунощ жителите и гостите на германската столица ще наблюдават светлинно шоу с фойерверки и лазери.

Участниците в голямото новогодишно парти ще бъдат подлагани на щателни проверки. С оглед на безопасността ще бъде забранено носенето на фойерверки, бутилки, остри предмети и големи чанти. Алкохол ще може да се закупува само от щандове с разрешително.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа