Франция ликува, Бразилия плаче

Волейболистите на Франция разплакаха домакините от Бразилия, след като триумфираха с 3:2 и за втори път в историята ликуваха в Световната лига. Битката се игра пред 23-хилядната публика на стадион „Арена да Байшада“ в Коритиба. Отново над всички бе звездата на „петлите“ Ървин Нгапет, който отбеляза 29 т. и бе обявен за най-добър играч във финалната шестица. Успехът донесе на европейските шампиони и чек за $1 млн.

Титлата е още по-ценна за Франция, тъй като това е последното издание на най-комерсиалния волейболен турнир в света. От догодина надпреварата ще е с нов формат.

За първи път французите ликуват с трофея през 2015-а, като имат още сребро и два бронза.

Олимпийските шампиони от Бразилия пък не успяха да спечелят рекордна 10-та титла и останаха с 9 трофея, 6 сребърни и 4 бронзови отличия. За „селесао“ това бе пети загубен финал в последните 7 г.

Най-добрата част от мача бе психологическата - и двата отбора се бореха с всички сили, докато късметът не реши двубоя – заяви треньорът на шампионите Лоран Тили. - Бразилия трябваше да спечели, но защитата на Ървин в ъгъла, промени резултата.“

А Канада спечели исторически първи медал след успех с 3:1 над САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт