Франция мечтае за нов световен връх!

20 години след спечелването на единствената до момента световна титла, Франция отново мечтае за най-високия връх във футбола. Тимът на Дидие Дешан е първият полуфиналист на мондиала в Русия след успех с 2:0 над бойкия тим на Уругвай.

В герой за "петлите" се превърна Антоан Гризман, отличил се с гол и асистенция. Звездата на "Атлетико" (Мадрид) даде голов пас към Рафаел Варан и сам довърши южноамериканците след почивката. Така нападателят вече има 7 гола за Франция в последните 6 мача в елиминационни мачове от големи турнири (Мондиал и Евро 2016).

За Варан пък това бе трето попадение на нациолано ниво като интересното е, че всичките са реализирани след удар с глава. Двубоят пък пропусна голямата звезда на "урусите", таранът Едисон Кавани. Играчът на ПСЖ се контузи при успеха с 2:1 над Португалия на 1/8-финалите и не успя да се възстанови навреме. А последният път, когато Кавани и Сураес не си партнираха отново доведе до негативен за Уругвай резултат - 1:4 от Бразилия.

Така в крайна сметка Франция е на 90 минути от мач за титлата. В следващата фаза Мбапе и компания ще се изправят срещу победителя от Белгия и Бразилия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят