Французин най-бърз в гигантския слалом

Алекси Пентюро спечели първия старт от Световната купа в алпийските ски при мъжете - гигантския слалом в Зьолден. Французинът взе минимален аванс след първия манш и го увеличи на 7 десети от секундата във втория. Победата е 16-а за него в Световната купа - още 2 му трябват, за да изравни знаменития си сънародник Жан-Клод Кили.

Марсел Хиршер, носителят на Големия кристален глобус, се подпря на хълбок в средата на втория манш, но успя да се задържи на ските и завърши втори. Така австриецът пропусна да зарадва близо 14 000 местни фенове с победа във втория ден от големия уикенд, след като 24 часа по-рано швейцарката Лара Гут спечели при жените. Това обаче по никакъв начин не го натъжи.

Невероятно щастлив съм, защото напрежението върху мен е огромно“, заяви Хиршер, който преди състезанието обяви, че не е във форма и място сред първите 15 ще бъде успех за него.

На подиума се качи и германският ветеран Феликс Нойройтер. А доскорошният господар в дисциплината Тед Лигети (САЩ) се нареди 5-и, след като навакса голямо изоставане от първия манш.

Алберт Попов зае 69-о място в първия манш с пасив от 5,22 секунди след Пентюро и не спечели право на второ спускане. Това бе първо състезание за българина след зловещата катастрофа в Зьолден преди година, когато загина треньорът на националния отбор Драго Грубелник.

Преди старта бях малко притеснен, защото не бях карал от дълго време - призна Попов. - Беше вълнуващо, доволен съм от това, което направих.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт