Французин щял да се бие вместо Кобрата

Французинът от камерунски произход Карлос Такам може да заеме мястото на Кубрат Пулев в мача с Антъни Джошуа. Това обяви Еди Хърн, мениджър на шампиона. Такам е втори в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF) след Пулев и при отказ на българина ще го замести като претендент за защитата на пояса, която федерацията наложи на британеца.

„Ако Пулев няма желание да се бие, следващият претендент в ранглистата е Такам – заяви Хърн. - Не знам дали става въпрос за игрички при преговорите, но доколкото разбирам той не е доволен от датата. От друга страна всичките ни разговори с Кале Зауерланд са позитивни. Ще трябва той да се разбере с Пулев. Този мач е голяма възможност за него, а и ще изкара много пари. Сигурен съм, че всичко ще мине по план и на 28 октомври ще се бием.“

Хърн признава, че няма да е щастлив от евентуален отказ на българина, тъй като Такам е прекалено неизвестен за широката публика.

„Пулев може да не е най-голямото име, но поне е в топ 10 – твърди мениджърът. - От друга страна ние трябва да си изпълним задълженията към федерацията. Но Такам? Хайде, стига!“

От „Зауерланд“ потвърдиха, че мачът остава на 28 октомври в Кардиф (Уелс). Преди седмица Пулев обвини немската компания, че договаря мача зад гърба му, а двата месеца до боя били прекалено малко за подготовка. Собственикът Кале Зауерланд пък му отговори, че времето е напълно достатъчно. Кобрата вече е в Берлин, където се готви под ръководството на треньора Ули Вегнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт