Фрегатата „Верни” се завръща от мащабно военно учение в Турция

Фрегатата Верни (Снимка: ВМС)

Националното военноморско учение на ВМС на Турция с международно участие „Dogu Akdeniz -2019” завърши днес. В него участва фрегатата „Верни“ от състава на българските ВМС, заедно с над 50 военни платформи (кораби, подводници, самолети и вертолети) от 8 различни държави – България, Гърция, Италия, Испания, Канада, Пакистан, Румъния и домакина на учението Турция, съобщиха от МО.

Двете постоянни групи на НАТО в Средиземно море, също се включиха в учението с пълния си състав.

По време на учението бяха изпълнени задачи от пълния спектър на бойните действия като: осигуряване на видовете отбрана на съединение надводни кораби по време на прехода на море и в назначен район; артилерийски стрелби по въздушна, морска и брегова цел; отбрана от въздушен противник; придвижване на група кораби през миниран район; противоминни и противоподводни действия, тактическо маневриране и др.

За пореден път екипажът на фрегатата „Верни” показа своето високо ниво на подготовка, подчертават от военното министерство. Големият брой участващи сили, състоящи се от надводни кораби, подводници и авиация, разнообразието от упражнения, сериали и тактически действия допринесоха за повишаването на натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за утвърждаване авторитета на българските Военноморски сили в международна среда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България