Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Най-малко 600 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца от коледния базар в Страсбург, предаде агенция ТАСС, като се позова на телевизия Бе Еф Ем.

Затворена е централната част на града, спряно е движението на наземния обществен транспорт, а посетителите на ресторанти и барове са помолени да останат по местата си. Министерството на вътрешните работи призова жителите на Страсбург да не излизат навън и да следят инструкциите на властите.

Затворена за движение е магистрала А-25 в двете посоки, а германската полиция прави засилени проверки на френско-германската граница.

Радиостанция Франс енфо съобщава, като се позовава на източник от полицията, че заподозреният стрелец е похитил такси и с него е избягал от местопрестъплението. Шофьорът на таксито в момента е в безопасност и е потвърдил, че престъпникът е бил ранен.

Стрелецът е идентифициран като Шериф Ш., на 29 години, от Страсбург. Според информация на полицията той е подлежал на арест по подозрение в съучастие в убийство. Полицията е искала да претърси дома му вчера сутринта, но той не е бил на адреса.

Кметът на Страсбург обяви траур в града след смъртта на четирима души при стрелбата и раняването на 11 други. Коледният базар ще бъде затворен днес, отменени са и театралните спектакли.

Коледният базар в Страсбург е сред най-известните в Европа и е посещаван ежегодно от около два милиона души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа