Френски доброволци докараха 40 автомобила с дарения за децата на Карлово

120-те френски доброволци от „Еurop'raid 2017” докараха с 40 автомобила в Карлово дарение за децата от социалните центрове и училищата в родния град на Васил Левски. С тази социална инициатива бе отбелязан Международния ден на младежта – 12 август, а дарението едва се събра в автобуса на Социален център „По-добре заедно” в Карлово.

Френските младежи на възраст от 18 до 30 години, бяха посрещнати на площада в Карлово от заместник-кмета на общината Антон Минев, Царицата на розата за 2017 г. и много деца, а двете доброволки от Румъния Карла и Андра бяха подбрали за „добре дошли” на гостите най-горещите хитове на поп и хип-хоп музиката, която се слуша в момента в дискотеките в Париж и на Лазурния бряг.

Младите хора в Карлово пък научиха за благотворителните инициативи на френските им връстници, които в продължение на един месец пътуват през 20 държави, спят на открито и на места като връх Бузлуджа и се къпят, където имат възможност, но са щастливи от възможността да зарадват деца в неравностойно положение от страни като България и Румъния, накъдето продължава маршрутът им.

Дарението от Франция ще бъде разпределено от доброволци в Младежкия информационен център на Карлово и доставено на училищата в общината за началото на учебната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България