Френски политик твърди, че Саркози наредил подслушване на министрите си

Никола Саркози

Бившият френски президент Никола Саркози е наредил подслушването на министрите си, твърди лидерът на дясната френска партия Републиканците Лоран Вокие, предаде Франс прес.

"Никола Саркози беше стигнал до степен, в която контролираше мобилните телефони на онези, които влизаха на заседание на министерския съвет. Той ги подслушваше, за да има достъп до имейлите и есемесите и да проверява какво е казал всеки от министрите му, когато се прибирахме от министерския съвет", разказва Вокие по време на конференция пред студенти от Училището по мениджмънт в Лион. Без негово знание изказването му е било записано и публикувано от телевизия Те Ем Се.

Пред студентите Вокие е заявил също, че настоящият държавен глава Еманюел Макрон е създал "група за съсипване" на Франсоа Фийон, бившия премиер на Саркози и кандидат за президент през 2017 г.

По повод на тези изявления говорителят на правителството Бенжамен Гриво каза, че те са клевети, обиди, вулгарни предположения и че студентите заслужавали нещо по-добро, от това да слушат такива неща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа