Френски регистрационни талони и куп фалшиви документи за регистрация на МПС-та разкрити при полицейска акция в Пазарджик

говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов

Непопълнени бланки на френски регистрационни талони и куп неистински документи, използвани при първоначална регистрация на МПС, са разкрити в Пазарджик при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областна дирекция на МВР.

Новината съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов, който уточни, че за срок от 24 часа е задържан мъж от областния град. Под наблюдението на Районната прокуратура и след одобрение от Районния съд в Пазарджик в петък са били извършени претърсвания в пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор ”Пътна полиция”. „Тези помещения са се използвали основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Паралелно с тях е проверена и една автокъща в областния град.

В помещенията са били открити куп бланки на договори за покупко-продажба на автомобили, внесени от страни от ЕС, както и други съпътстващи регистрацията на МПС-та документи. Освен  непопълнени бланки на френски регистрационни талони е установено и наличието на фактури на хартия или в електронен вид , удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица“, допълни Мирослав Стоянов.

В хода на процесуалните действия са иззети и няколко преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и пишеща машина на немски език.Работата по разследване и документиране на престъпната дейност, както и установяване на съпричастност на други лица към нея продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България