Фуркад си връща формата, преодоля 100 км на ролкови кънки

Звездата на френския биатлон Мартен Фуркад, който се провали през миналия сезон, усилено работи по завръщане на върховата си форма. Четирикратният олимпийски шампион преодоля 100 км на ролкови кънки на една от тренировките си. „Това е просто щастие“, похвали се той в социалната мрежа.

След два ни беларуският град Раубичи приема световното в летния биатлон. Някои от най-добрите състезатели участва, но само като подготовка за зимния сезон. Фуркад обаче ще пропусне. А доскорошният негов голям съперник Антон Шипулин прекрати кариера и сега се пробва в политиката. Олимпийският шампион претендира за място в Държаваната дума на Русия.

Същевременно биатлонистите на сборная най-вероятно ще пропуснат мондиала. Все още състезателите са в открит спор с ръководството на федерацията и нямат подписани договори. А конфликтът е за разполагането на регламите по облеклото на спортистите. Част от спонсорите са лични, а другите - на федерацията. Наскоро руският тим се върна от лагер на Белмекен.

При жените седемкратната световна шампионка Лаура Далмайер, която в края на миналия сезон прекрати кариера, влезе в ново амплоа. Сега германката има достатъчно свободно време и се зае с любимото си занимание. Тя написа и издаде книга за деца, посветена на важността за опазването на околната среда. А за автографи на дълго опашка се наредиха не само малки, но и големи почитатели на талантлината Лаура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт