Фурор на Мирела и Ивет в Стокхолм

Мирела Демирева и Ивет Лалова избухнаха на турнира по лека атлетика от Диамантената лига в Стокхолм. Олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио 2016 отново зае второ място, както и най-успешното си състезание досега, но може да се поздрави с първия си скок над 2 метра. Тя прескочи летва от 200 см от третия си опит, за да се изравни със световната шампионка Мария Ласицкене. Рускинята, която се състезава под неутрален флаг обаче прескочи летвата от раз, с което спечели победата.

„Много съм щастлива, мисля, че вече мога да се нарека висока скачачка – призна Демирева. - Знаех, че това ще се случи, беше само въпрос на време. Надявам се някой ден да продължа нагоре. Продължаваме да работим по същия начин, липсват ми опити на два метра и затова прецених, че ще е по-лесно да скачам на два метра.“

Тя направи и три опита на 202 см, но тази летва се оказа непостижима.

Ивет Лалова пък триумфира в спринта на 200 метра с време 22,63 секунди – неин личен рекорд на сезона. При това 34-годишната българка го постигна при насрещен вятър със скорост 0,2 м/с. След нея останаха британките Бет Добин (22,83 сек) и Аника Онуора (23,38 сек).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт