Футболен клуб "Спартак 1918" отново има стадион

Варненският футболен клуб "Спартак 1918" получи правото да стопанисва своя стадион и прилежащите спортни бази. Решението взе почти единодушно на извънредна сесия общинският съвет, който предостави на клуба за 10 г. безвъзмездно право на ползване на имотите, собственост на новото общинско дружество "Стадион Спартак" ЕАД.

То бе създадено след преобразуването на стария комплекс "Спартак" и подялба на активите му между общината и двама частни акционери.

Решението бе посрещнато с аплодисменти от феновете на клуба, които опънаха в зала "Пленарна" транспарант с надпис "Стадион Спартак - наш дом". Все още обаче футболистите ще ползват стадион "Локомотив", тъй като техния се нуждае от основен ремонт. По предварителни разчети той ще струва 1,45 млн. лв. Местната хазна ще осигури малко над 50 000 лв., а за останалите средства ще разчита на финансова подкрепа от държавата, каквато правителството обеща миналата есен, стана ясно на сесията.

На нея съветниците избраха нов тричленен съвет на директорите на общинското дружество, който ще се разпорежда с активи до 5000 лв. Амбициите на ФК "Спартак 1918" са да се завърне в професионалния футбол и да развива детско-юношеската школа. Според зам.-председателя на УС на клуба Евгений Балев интересът към нея расте - докато в края на миналата година са били записани 60 деца, сега броят им е 250.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ