Футболен рефер се самоуби на стрелбище край Пловдив от любовна мъка

Христо Андреев

26-годишният футболен рефер от пазарджишкото село Мирянци Христо Андреев сложи изненадващо край на живота си като се простреля смъртоносно с пистолет в слепоочието във вторник след обяд на стрелбище край Пловдив.

"Уж отишъл да постреля за удоволствие с пистолет и в следващия момент решил да се самоубие. Цялото село е в потрес и траур, а мотивите за самоубийството са пълна мистерия за роднините и най-добрите приятели на Ицо, който бе скромно и тихо момче", твърди кметът на Мирянци Атанас Минчев.

17pl4003a

Според връстници на Христо Андреев от селото най-вероятната причина за решението му да се самоубие е любовна мъка по приятелката му Мария от Пазарджик, с която се разделили. 26-годишният младеж живеел в Мирянци само с майка си, тъй като брат му си вадел прехраната в Германия, а баща му бил починал преди няколко години. В Мирянци Ицо бил регистриран като земеделски производител и отглеждал зеленчуци в оранжерии в двора на къщата. Според местните бил пред завършване на военното училище във Велико Търново.

Във вторник преди обяд Христо се обадил на майка си и казал, че отива до Пловдив да си купи нови дрехи, но вместо това се насочил към едно от стрелбищата край града под тепетата. Именно там както стрелял по мишените, внезапно насочил дулото към главата си и натиснал спусъка, преди някой от персонала на стрелбището да успее да реагира.

17pl4003-hristo_andreev

В свободното си време Христо Андреев вадел по някой и друг лев като футболен тъчсъдия в Югозападната Трета лига и областните първенства. През уикенда бил асистент-съдия на мача "Рилски спортист" (Самоков) - "Пирин 2002" (Разлог) 0:0 в Трета лига, а за тази сряда имал наряд на двубоя от предварителните кръгове на турнира за Купата на България "Чико-Бунара" (Бяга) и "Хебър" (Пз).

"От 4 години Христо е асистент-съдия във "В" група. Справяше се добре и бе един от младите и перспективни рефери в региона. Не се забъркваше в скандали, не знам да е имал и някакви проблеми, защото бе добро и възпитано момче. Потресен съм от новината за смъртта му", коментира Красимир Камберов, председател на футболната съдийска колегия в Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България