Футболен турнир събра деца от България и Сърбия в Монтана

В дните на световното първенство по футбол деца от Монтана и сръбската община Враня започнаха футболен турнир в областния град в Северозападна България. Международната изява е част от европейски проект, съобщиха от местната управа.

Състезанието, което е между отбори от школите в двата града, бе открито от кмета Златко Живков. Приятелските срещи ще се проведат в рамките на три дни и са организирани по трансграничен проект между двете общини. Партньорството цели подобряване на местната спортна инфраструктура като база за развитие на млади таланти. С проекта ще бъдат създадени и по-добри условия за активен и здравословен живот за младите хора в граничния регион.

Планирани са дейности за изграждането на младежки мрежи, опознаване, обмен на информация и идеи за бъдещо сътрудничество. В Монтана пред завършване са две тренировъчни футболни игрища – с изкуствен и с тревен терен, ограда и осветление. Съоръженията са част от проекта и непрекъснатата им натовареност с тренировки и мачове е белег за бъдещата му устойчивост , коментира кметът Живков. Инвестициите за строителните, образователни и спортни инициативи, които ще бъдат направени в Монтана и Враня са в размер на близо 600 хиляди евро.60 на сто от тях са насочени към дейности в българската община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони