Фъргюсън посрещна Санчес в "Юнайтед"

Сър Алекс Фъргюсън, емблемата на "Манчестър Юнайтед", лично посрещна Алексис Санчес на стадион "Олд Трафорд". Легендарният мениджър поиска да се срещне с чилиеца часове преди трансферът му от "Арсенал" да бъде финализиран. Шотландецът пожела успех на Санчес и го поздрави за избора му да играе за най-титулувания клуб в Англия.

Преди срещата на Фъргюсън и 29-годишният футболист в интернет се появи снимка на играча по екип на "червените дяволи". На нея се вижда как Санчес си прави селфи с мобилен телефон на "Олд Трафорд". Чилиецът ще играе за "Юнайтед" с номер 7, носен от легендите Ерик Кантона и Дейвид Бекъм.

Първият ден от седмицата бе изключително натоварен за Санчес. Той, както и Хенрих Мхитарян трябваше да пътуват до Ливърпул, за да посетят Имиграционния център. Там футболистите чакаха за работни визи, без които сделките нямаше как да бъдат финализирани.

Очаква се Санчес да направи първа тренировка с новите си съотборници днес. Звездата на Чили ще стане най-добре платеният играч на клуба със седмична заплата от близо 670 000 евро. Възнаграждението се формира от 400 хиляди основен доход плюс 113 000 за имиджовите права на звездата, а останалите 157 хиляди се дават под формата на бонуси.

Санчес вече мина медицински прегледи. Същото направи и Мхитарян в Лондон.

„Това беше най-дестабилизиращия януари за "Арсенал" под мое ръководство", каза Арсен Венгер, мениджър на "артилеристите".

За да стабилизира клуба, френският специалист се опитва да договори трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг от "Борусия" (Дортмунд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят