Фюри „стана американец“, за да пребие Том Шварц

Тайсън Фюри предложи „американска“ победа на публиката в Лас Вегас в първия си мач в Града на греха. Собственикът на агенцията „Топ Ранк“, която урежда мачовете му – Боб Аръм, бе довел в залата и друга от звездите си в тежка категория – Кубрат Пулев, който изгледа боя на Краля на циганите с германеца Том Шварц.

Фюри се качи на ринга под звуците на парчето „Living in America“ обут в шорти с цветовете на американското знаме. Сцената приличаше на излизането на Аполо Крийд във филма „Роки“, но за разлика от съперника на Роки Балбоа, британецът „пренаписа историята“ и спечели убедителна победа.

Боят продължи почти два рунда, а Шварц в нито един момент не успя да затрудни бившия световен шампион. Фюри, както обикновено, разчиташе главно на предимството в ръста и използваше прави удари, за да поддържа дистанцията. Шварц така и не успя да се нагоди към необичайния стил на противника. А в случаите, в които успяваше да съкрати разстоянието, Тайсън се възползваше от шанса да покаже бързите си реакции и зрелищно отбягваше ударите на германеца, след което контраатакуваше успешно.

След една по-тежка серия в главата на Шварц реферът му присъди загуба с технически нокаут, а Фюри отпразнува 28-ата си победа (20-а с нокаут) от 29 мача с песента „I don't wanna miss a thing“ на „Аеросмит“. Така направи и след паметния успех над Владимир Кличко в края на 2015-а.

„Дойдох тук, за да направя шоу и се надявам, че всички са останали доволни – заяви победителят. - Забавлявах се, сменях гарда, мисля, че се справих добре. Повиших малко теглото си и се чувствам много по-силен. Ще направя още един мач през есента, а догодина ще има реванш с Дионтей Уайлдър.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт