Хайвер от охлюви заличава белези и петна

Серумът действа като фотошоп на бръчките

Екстрактът предпазва от UV-лъчите

Протеин, въглехидрати, голямо количество незаменими аминокиселини и полиамини, като последните имат конкретна роля в клетъчния цикъл и поддържането на имунната система. Това са основните съставки на серума от охлюви, който още Хипократ е описвал в своите трудове като съвършена формула за вечно млада кожа. Всъщност охлювената козметика води началото си поне 400 години преди Христа, когато древните гърци са установили, че зачервяването на кожата на ръцете минава много бързо с охлювената слуз. Раните и белезите изчезвали, а от фините бръчици не оставала и следа.

Днес в световен мащаб слузта от охлюви е сочена като Свещения граал срещу стареенето на кожата. И, ако в миналото съставките й са били главно за лечебни цели, то постепенно интересът към охлювите преминал към Южна Америка, където пък местните успели преди няколко века за забъркат и първите еликсири за пиене.

Серумът от охлюви се е настанил трайно във френската козметична индустрия. Съставките му предоставят необходимата влага на кожата, както нито един друг продукт. И действат като естествен фотошоп за бръчките. В 14-седмично проучване, публикувано в списанието на Армериканската дерматологична асоциация, на 25 пациенти с умерена до тежка фоточувствителност на лицето е приложено третиране с емулсия и течен охлювен серум.

Наблюденията при 8-ма, 12-а и 14-а седмица показват, че пациентите са подобрили чувствително структурата и тена на кожата си. Стана практика пластични хирурзи от Ню Йорк да препоръчват охлювената козметика на своите пациенти заради придобиването на изключителна еластичност на кожата.

Освен копринено гладко лице, серумът и хайверът от охлюви се препоръчват и като естествена защита от UV-лъчите. Експертите препоръчват в началото на есента да обърнем внимание на кожата си, за да я подготвим за смяната на времето и в същото време да заличим щетите от слънчевите лъчи.

От години охлювените СПА центрове в Тайланд са сред най-популярните дестинации за разкрасителни процедури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл