Хакнаха сайта на предизборния щаб на Тръмп

Неизвестни лица хакнаха уебсайта на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, предадоха световните информационни агенции. След известно време той беше възстановен, както съобщи в туитър прессекретарят на президентската предизборна кампания Тим Мертау.
 
"По-рано тази вечер сайтът на кампанията на Доналд Тръмп беше хакнат и ние работим с правоохранителните органи, за да разследваме източника на нападението. Хакерите не са получили достъп до поверителна информация и лични данни поради факта, че те не се съхраняват на сайта", написа Мертау.
 
За известно време потребителите, посетили уебсайта на щаба на предизборната кампания на американския лидер, видяха на страницата известие, че източникът е хакнат.


 
"Светът е уморен от фалшивите новини, разпространявани ежедневно от президента Доналд Тръмп. Време е да уведомим света за истината. Няколко устройства бяха хакнати, което даде пълен достъп до информация за Тръмп и семейството му", твърдят неизвестните кибер нападатели. Според те са могли да получат достъп до "класифицирана информация", според която администрацията на Вашингтон е била замесена в "появата на коронавируса".

По-рано, пред привърженици в Уисконсин, Доналд Тръмп каза, че администрацията работи, за да направи лечението на COVID-19 безплатно за американците с препарат, произведен от фармацевтичната компания Regeneron Pharmaceuticals.
 
"Работя за въвеждане (в конвенционалните клиники) на модерните лечения за COVID-19, които медиците използваха, когато бях в болницата. Работим, за да направим препарати на Regeneron Pharmaceuticals и прекрасната Eli Lilly безплатни за нуждаещите се. Тези компании произвеждат подобни лекарства на базата на антитела", каза президентът, който преди това е бил лекуван с тях от коронавирус.
 
"Не се чувствах много добре и когато взех това (лекарството на Regeneron - ТАСС), се събудих на следващата сутрин и почувствах, че мога да завладя целия свят", каза Тръмп. Той отново заяви, че в близко бъдеще ще бъде разработена ваксина срещу вируса.
 
Лекарят на Тръмп Шон Конли съобщи, че американският лидер е приемал експериментален серум на базата на антитела, произведен от Regeneron Pharmaceuticals. Тръмп многократно е заявявал, че се е чувствал като свръхчовек, след като е приемал лекарството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка