Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Снимка: Уикипедия

Командирът на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар пристигна в Берлин, за да присъства на конференция за разрешаване на кризата в Либия, която е насрочена за неделя в германската столица, съобщи телевизионният канал Al-Hadath, цитиран от TACC.

Междувременно, според канала, делегацията на Правителството на националното съгласие (ПНС), ръководена от Файез Сарадж, също е вече в Берлин, за да участва в конференцията.

Германия организира международна конференция за уреждането на конфликта в Либия на 19 януари в Берлин, където реално е установена двойна власт след убийството на Муамар Кадафи през 2011 г. Понастоящем в Либия има паралелно две изпълнителни власти: международно признатото ПНС, ръководена от Сарадж, и временният кабинет на Абдула Абдурахман ат-Тани, действащ в източната част на страната, заедно с парламента и подкрепен от ЛНА на Хафтар.

Русия, Алжир, Великобритания, Египет, Обединените арабски емирства, Китай, САЩ, Турция и Франция са поканени да участват в Берлинската конференция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа