Хамес станал звезда заради мафиот

Хамес Родригес е станал футболна звезда благодарение на могъщ мафиот. Густаво Упеги заповядал на 14-годишното момче да подпише с любимия му втородивизионен клуб „Енвигалдо“, от където тръгва и кариерата на офанзивния халф. Мафиотът харесал Хамес три години по-рано по време на детски камп. Упеги бе известен в Колумбия като дясна ръка на наркобарона Пабло Ескобар. Само че престъпникът не успя даълго да закриля Хамес, защото 24 месеца по-късно бе застрелян при гонка с полицията.

И докато в Германия разкриват пикантни истории от битието на новата звезда, „Байерн“ спечели първата си титла за сезона. Баварците триумфираха в четиристранния турнир „Телеком Къп“. Хамес дебютира с асистенция във финала срещу „Вердер“ (2:0). В първия двубой – 1:0 срещу „Хофенхайм“, за първи път за „Байерн“ игра рекордният трансфер на клуба Корентин Толисо.

След като не спира да слуша как ще седне за дълго на пейката, Томас Мюлер изригна още в първите два мача. Нападателят изведе с капитанската лента родния си клуб. Във финала откри резултата с виртуозен гол, а след това асистира с пета за второто попадение на Хуан Бернат.

Проклятието обаче не спира да преследва Мюлер. През 2016 година той се закани, че никога повече няма да бие дузпи, след като пропусна пет от 10 опита. Най-фатално бе в полуфинала на Шампионската лига срещу „Атлетико“. След като нито Роберт Левандовски, нито Ариен Робен, нито Артуро Видал бяха на терена нападателят стигна до 11-метров удар срещу „Вердер“. И... пропусна.

Въобще не ме интересува дузпата – отсече треньорът Карло Анчелоти. - Томас беше най-добрият играч в „Байерн“ на турнира.“

Чувствам се много щастлив, че играя – добави Хамес. - Подготвях се здраво в последните седмици и съм в отлична форма.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят