Хамилтън заподозря конспирация в „Мерцедес”

Люис Хамилтън съзря конспирация в тима на „Мерцедес“ след отпадането си от Гран при на Малайзия. Световният шампион във „Формула 1“ се движеше първи, но отпадна заради повреда в двигателя в 40-ата от общо 56 обиколки на пистата „Сепанг“.

Явно някой не иска да спечеля - оплака се Хамилтън. - Не мога да повярвам, че от осем коли с двигатели на „Мерцедес“ само моят ще се повреди. Беше чисто нов - от трите, с които разполагам. Много е странно.“

Така британецът не успя да се възползва от предимството на първата стартова позиция, а съотборникът му Нико Розберг увеличи аванса си на върха в класирането. Германският ас завърши трети в Малайзия и вече има 288 точки, а Хамилтън - 265. Гонката можеше да е доста по-добра за Нико, ако на старта не се беше сблъскал със Себастиан Фетел. След състезанието асът на „Ферари“ се извини, а съдиите му наложиха наказание от 3 места назад на старта за следващото състезание в Япония тази неделя.

Така триумфът остана за „Ред Бул“. Даниел Рикардо финишира първи на малко повече от 2 секунди пред съотборника си Макс Верстапен. Австралийският пилот ликува с дебютна победа за сезона, а отборът класира колите си на първите 2 места за първи път от шампионския сезон през 2013 г.

В края на състезанието от бокса заповядаха на двамата пилоти да се пазят от инциденти, което предреши крайния изход. Верстапен обаче твърди, че не е оставил Рикардо да победи без съпротива.

Стараех се, но когато се приближиш прекалено, гумите ти прегряват - заяви Лудия Макс. - Отборът ни позволява да се състезаваме един с друг, но трябва да действаме чисто.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт