Хамилтън остава на върха преди ваканцията

Люис Хамилтън затвърди лидерството си преди лятната ваканция във Формула 1. Пилотът на „Мерцедес“ успя да се справи с основните си конкуренти от „Ферари“ и триумфира за Гран при на Унгария от Формула 1.

Британецът e на върха с 213 точки и има комфортна преднина пред аса на „червените кончета“ Себастиан Фетел (189) и съотборника му Кими Райконан (146).

Именно в този ред приключи и надпреварата на пистата „Хунгароринг. “

Още в съботната квалификация дъждът отново обърка плановете на Фетел и той завърши четвърти. А по време на самия старт неволите му продължиха. В 40-ата обиколка при първото влизане в бокса механиците на „Ферари“ пак допуснаха груба грешка, а това провали стратегията германеца. Смяната на сликовете им отне 5 минути, почти двойно повече от нормалното. Така Себастиан бе върнат на пистата зад Валтери Ботас, втория пилот на „Мерцедес“. В 60-та обиколка Фетел още се забави, което му отне реално шансовете да атакува Хамилтън.

Надпреварата започва с едноминутно мълчание в памет на Серджио Маркионе, бивш шеф на „Ферари“, който почина на 66 години преди 2 дни.

Следващият старт е за Гран при на Белгия на 26 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт