Хамилтън отново поведе във Формула 1

Люис Хамилтън спечели Гран при на Франция от третия опит. Британецът имаше 3-о място от дебюта си през 2007-а, но отпразнува с победа завръщането на Формула 1 в страната след десетгодишно прекъсване.

Асът на „Мерцедес“ стартира от поулпозишън и не допусна изнедади на пистата „Пол Рикар“. Много му помогна и инцидентът между съотборника му Валтери Ботас и Себастиан Фетел в първите завои. Звездата на „Ферари“ подходи агресивно в опит да изпревари финландеца и се стигна до лек контакт между колите им. Германецът се отърва с повреда на предното крило, а финландецът спука гума, което ги извади от битката за челото. Впоследствие Фетел бе наказан с 5 секунди, а в крайна сметка завърши на 5-о място, докато Ботас остана 7-и. Това отвори шанс на Макс Верстапен („Ред Бул“) и Кими Райконен („Ферари“) да се качат на подиума, а Даниел Рикардо („Ред Бул“) остана 4-и. Колоната бе заведена до финала от кола за сигурност, след като Ланс Строл („Уилямс“) катастрофира в последните обиколки.

„Благодаря на всички в отбора и фабриката“, заяви Хамилтън, който имаше конфликт с екипа след провала в Канада преди две седмици. Той си върна първото място в генералното класиране със 145 точки, а Фетел е втори със 135 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт