Хамилтън отново ще кара с шампионска Единица

Шампионската „единичка“ отново се появи на болида на Люис Хамилтън. Формално машината запазва номера си 44, но на носа вече е изрисувана цифрата 1. И така британецът ще потегли за Гран при на Абу Даби от Формула 1 в неделя, за което поиска специално разрешение от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

От 2014-а пилотите си избират номерата, като преди това единицата бе задължителна за шампионите. Като такъв Люис се е състезавал веднъж, през 2009-а, защото предишния сезон печели надпреварата.

„С едно са карали всички шампиони, а с 44 – само аз“, казва Хамилтън, който избира двете четворки още като дете на карт.

Пилотът на „Мерцедес“ си осигури предсрочно пета световна титла, но е амбициран за победата и в Абу Даби.

Същевременно от следващия сезон във „Формула 1“ се връща Роберт Кубица, като основен пилот на „Уилямс“. Полякът ще си партнира с Джордж Ръсел.

Същевременно Макс Верстапен (“Ред Бул”) бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. Втори остана съотборникът му Даниел Рикардо, следван от двата болида на „Мерцедес“, управлявани от Валтери Ботас и Люис Хамилтън. А „Ферари“-та на Кими Райконен и Себастиан Фетел дадоха седмо и осмо време. Стартът е последен за сезона, като някои от пилотите ще се сбогуват с отборите си или с Формула 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт