Хамилтън се измъкна от тестове с „Мерцедес“

Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton stands on the track ahead of the start of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 27, 2016. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC

Два дни след скандалното си поведение на пистата „Яс Марина“ в Абу Даби световният №2 Люис Хамилтън се измъкна от тестовете на гуми „Пирели“, провеждащи се също там след края на сезона. Британецът трябвало да кара целия ден, но след сутрешната сесия обяснил, че се чувства зле и на негово място в колата седнал резервният пилот Паскал Верлайн.

В момент, в който е в немилост пред ръководството на тима си „Мерцедес“, Хамилтън получи неочаквана подкрепа от съотборника си Нико Розберг.

„Разбирам позицията на отбора, но като състезател приемам и позицията на Люис - заяви новият шампион. - Единственото важно нещо беше титлата и всеки от нас би направил каквото е необходимо, за да я спечели.“

Това откровение обаче едва ли ще размекне сърцето на шефа на „Мерцедес“ Тото Волф. Той се подразни от единодушната подкрепа, която действията на Хамилтън намериха у пилоти и дори шефове на конкурентни отбори като Крисчън Хорнър от „Ред Бул“.

„Ако на Хорнър много му харесват действията на Хамилтън, нека го вземе“, отсече Волф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт