Хамилтън спи най-добре в Maybach

В разкошната задна седалка на Mecedes-Maybach, която се превръща в легло, Люис Хамилтън спи по-добре, отколкото в собствения си креват.

"Честно казано, Maybach е страхотна кола за спане", декларира за пореден път автомобилните си пристрастия Люис Хамилтън. Трикратният шампион във Формула 1 и фирмен пилот на Mercedes се изяви в нова светлина като ценител на дизайна и тишината на превозните средства, а не на бързината. "Когато през 2013 г. напуснах McLaren, се почувствах свободен да карам както искам и да правя каквото искам, включително и да разширя личната си автомобилна колекция", разказа Люис пред британско списание. А като звезда на Mercedes той има много по-лесен достъп до рядко срещани модели на марката. Сега той се радва, че е напълнил гаража си с повечко мерцедеси. "На първо място в колите гледам външния вид и звука, след това идва бързината - споделя англичанинът. - Мога да ви уверя, че в един Maybach или в частния ми самолет спя много по-добре, отколкото в собственото си легло."

Хамилтън признава, че не обича да се задържа много под одеялото: "Често си лягам в три часа през нощта преди състезание, а на следващия ден сядам в колата и съм най-бързият..." Напоследък той пише музика, стяга се да изкара свидетелство за управление на хеликоптер и се радва на живота: "Около мен се навъртат хубави жени, не мога да се оплача. Не е хубаво за отбора, но не ми пука. Важното е да побеждавам, а това никой не го умее по-добре от мен."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили