Хаос в Белгия, Фетел надхитри Хамилтън

Себастиан Фетел нанесе първия удар след подновяването на сезона във Формула 1. Асът наФерариспечели Гран при на Белгия като се възползва от шанса, отворил му се по време на невероятната първа обиколка на пистатаСпа“.

Световният шампион Люис Хамилтън поведе колоната на старта, а Фетел се втурна плътно зад него, но зад двамата настъпи хаос. Нико Хюлкенберг се натресе с огромна скорост в задницата на Фернандо Алонсо. Макларънът на испанеца полетя над колоната, при което счупи крилото на Рикардо. Кими Райконен също пострада, а 8 тура по-късно отпадна. Още преди стюардите да успеят да реагират, Фетел изпревари Хамилтън с блестяща маневра, а след това двамата едва удържаха атака на болидите наФорс Индия“.

В този миг напрежението рязко спадна, тъй като на пистата излезе кола на сигурност, за да може да бъдат разчистени счупените парчета от колите. До финала нямаше особени изненади, като световният шампион така и не успя да намали изоставането си достатъчно, за да атакува лидера. Макс Верстапен пък допълни подиума, а Валтери Ботас зае четвъртото място.

Направих добър старт и улучих перфектната маневра при изпреварванетопохвали се победителят. - В последните 15 обиколки Люис сякаш не се опитваше да ме гони и се успокоих.“

Германецът вече има 214 точки в генералното класиране, а Хамилтън остава лидер с 231 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт