Хаос на пътя, дрифт пред парламента (обзор)

Снимка: Труд/Архив

Шепа протестиращи затвориха границата с Гърция, блокираха Бургас и магистрала „Тракия”

Шофьор с „Голф” върти гуми на жълтите павета

Надрусан протестира с колата в град Левски

Хаос и провокации белязаха днешния ден по пътищата на страната. Протестиращи срещу ниския жизнен стандарт затвориха входа и изхода на Бургас по обед, което образува километрични опашки по магистрала „Тракия”. Шепа хора успяха да затворят дори границата с Гърция при ГКПП-Кулата за два часа. Впоследствие жандармерията успя да освободи гранично-пропускателния пункт и до ескалиране на напрежението не се стигна.

Над 2000 полицаи бяха ангажирани да се грижат за обществения ред в страната в неделя, половината от тях в София, където протестът беше рехав, а в късния следобед най-интересното бе, че полицията задържа шофьор на „Голф” за дрифт пред Народното събрание. Вътрешното ведомство разпространи и кадри с неподчинението на бабаита и задържането му.

В Гоце Делчев протестираха под сто души, но и там успяха да блокират ГКПП-Илинден-Ексохи за половин час.

Обобщено, исканията на протестиращите, част от които изглеждаха политически подготвени, се обобщават с настояване за европейски доходи и бойкот на цялата система.

Освен дрифтаджията, в страната бяха засечени редица нарушения, свързани с незаконно блокиране на пътни участъци. В района на град Левски бяха съставени четири акта, задържан е и протестиращ, който е управлявал автомобила след употреба на наркотици. МВР напомни, че законите важат за всички и призовава протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България