Хаос по гръцките пристанища, корабите на котва утре

От понеделник и за 24 часа крайбрежният транспорт на страната буквално ще замре. Препълнени с туристи са от днес гръцките пристанища поради липса на свободни билети за пътуване. Причината е обявената 24-часова стачка, която старира утре. Няма свободни билети до вторник, но и след това. Освен фериботите няма да се движат и товарните кораби. Стачката ще засегне поне 200 000 пътници, които са резервирали фериботни билети за понеделник.

Що се отнася до крайбрежната връзка със североизточните острови в Егейско море, които голяма част от българите посещават, от компания Hellenic Seaways обяви, че ЕКСПРЕС ПИГАСОС ще отплава от пристанище Кавала "Апостол Павел" за Лимнос-Агиос Ефстратиос-Лавриос във вторник 4 септември 2018 г. в 23:59 часа вместо на понеделник, 3 септември 2018 г., в 09:00 часа. Фериботите от Кавала за остров Тасос, както и от Керамоти за Лимнос ще се движат нормално, уточниха за в. "Труд" от Пристанищна администрация на Кавала

Промяна в часовете на отплаване ще има по други линии.

Сред туристите има и много българи, които се намират на гръцките острови. Желателно е пътуващите да се обърнат към туристическите агенции за информация и презаверяване на билети.

Припомняме, че причината за стачката е настояването на моряците и докерите в Гърция за увеличение на заплатите с 5%.

Работодателите пък отказват да изпълнят исканията на моряците с аргумента, че в последните 8 години те не са орязвали възнагражденията на работещите в морския транспорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа