Харчим по 200 лв. за коледни подаръци

Повече жени, отколкото мъже, пазаруват онлайн, показва проучване

Общата сума, която ще отделят българите за коледни подаръци тази година, е около 225 лева, показва онлайн проучване, организирано от платформа за сравнение на цени и продукти.

Анкетираните са отговорили, че планират да купят подаръци средно за 5-6 души, които са от най-близкия им семеен и приятелски кръг.

За да изненадат приятно трима близки членове на семейството, ще отделят средно около 150 лв. За приятели и познати планираните харчове ще бъдат около 25 лв. на човек.

81% от анкетираните 300 души са заявили, че предпочитат да избегнат стоенето по опашки и планират да купят подаръците онлайн.

И тази година сред българите основният избор на подарък пада върху “класическите” опции - облекло (55%), продукти за грижа за красотата, козметика (45%) и игри/играчки (35%).

В тесен семеен кръг ще бъде популярно и купуването на забавна електроника и други електронни стоки (33%). Купуването на тази продуктова гама се наблюдава и сред планиращите да правят подаръци в широк семеен кръг, но с отслабването на семейната връзка в повечето случаи ще имат предимство предметите, които могат да бъдат закупени и за по-малка стойност - дрехите. Книги ще подарят 28% от интернет потребителите.

Платформата за втора година проучва плановете за купуване на коледни подаръци на българските интернет потребители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика