Харчове за лукс и партита с Ди Каприо

Големи харчове за лукс, лимузини, дворци и приятелства с известни личности. Това са само част от начините богатите собственици на футболните клубове в Англия да се забавляват.

Безспорен №1 по средства сред босовете е шейх Мансур бин Зайед ал Наян. Силният човек в "Манчестър Сити" има 17 млрд. паунда, натрупани от водеща нефтена компания на Арабския полуостров. Член е на кралското семейство, заместник-министър председател е на ОАЕ. Освен на "Сити" той е собственик и на уругвайския "Атлетико Торке" и американския "Ню Йорк Сити". А как се забавлява толкова богат човек? Прави частни партита с актьора Леонардо ди Каприо, приятел е и с бившия американски президент Барак Обама. Има две съпруги, като за втората се говори, че се омъжил за... пари. Манал Бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум, от която има 5 деца, е дъщеря на Мохамед бин Рашид, емир на Дубай. Шейх Мансур притежава петата най-голяма яхта в света, която струва половин милиард паунда. Тя разполага с 8 палуби, два хеликоптера и три басейна. Шейхът живее в дворец в Абу Даби. Притежава и седемзвезден хотел, в който отсядат предимно политически лидери.

Яхта, която има защита срещу ракети, и частен самолет с банкетна зала пък притежава Роман Абрамович, собственик на "Челси". Богатството на руснака възлиза на 8 млрд. паунда. За разлика от Шейх Мансур, босът на "сините" от Лондон не е роден в богато семейство. Абрамович е осиновен на 3-годишна възраст, но в последствие се превръща в най-богатия човек в Русия. Обича да харчи за лукс. Притежава няколко самолета, включително Боинг 767, в който има банкетна зала. Абрамович може да се похвали с редки произведения на изкуството. Яхтата му пък е втората по големина в света и е колкото футболно игрище, струва 1 млрд. паунда. Гаражът на руснака също не е за изхвърляне. В него са паркирани коли за над 9 млн. паунда. Приятел е не с кого да е, а с руския президент Владимир Путин.

Американският мажоритарен акционер в "Арсенал" Стан Кроенке пък може да се похвали с почти два милиона акра ферми – над 5 пъти от територията на Лондон. Всъщност, в света има само 8 души, които притежават повече земя, отколкото 71-годишният бос. Наскоро той бе заснет на яхтата си с баскетболната легенда Леброн Джеймс. Богаташът Кроенке живее в имение за 12 млн. паунда, като съсед му е актьора Матю Пери, изиграл ролята на Чандлър Бинг в сериала "Приятели".

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят