Хасково ще санира 150 блока през тази година

През 2017 година предстои да санираме нови 150 блока в общината. Това каза кметът на Хасково Добри Беливанов пред „Фокус“. Той обясни, че през 2016-та г. за включване по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради са били подготвени 225 блока. По думите му 70 от тях са санирани през 2016-та г.

Беливанов уточни, че е Хасково предстои да бъде изграден градски парк, автогара, спортен комплекс. „Освен това ще отремонитраме градския стадион и пистата около него“, добави Беливанов. Той подчерта, че през новата година отново предстои алфалтиране на улици в града.

Кметът припомни, че Общината е получила от Министерство на отбраната летище „Узунджово“, чиято писта е с дължина от 2,2 км. „По пистата има 2300 декара земя, на която ще изграждаме гранитна зона, терминали, а освен това до летището има още 1000 дка площ, които в момента разработваме като индустриална зона“, обясни Добри Беливанов. Той добави, че към тези площи има интерес от страна на инвеститори. „Площите ще се предоставят на пазарни цени, съгласно Наредба за стимулиране на инвестициите“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони