Хасковският окръжен съд постанови "задържане под стража" за шестима от арестуваните митничари и гранични полицаи

Хасковският окръжен постанови най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", за шестима от деветимата гранични полицаи и митничари, които бяха арестувани за подкупи при спецакцията на граничния пункт "Капитан Андреево" в петък. Двама остават с мярка за неотклонение "подписка" и един - с домашен арест, предаде БНР.

Обвиненията срещу задържаните гранични полицаи и митничари се обосновават на показанията на свидетел с тайна самоличност. Адвокатът на един от обвиняемите митничари Веско Георгиев посочи:

Това е един шофьор, който е пътувал години наред. Той твърди, че е давал подкупи, че това са лица, които, в периода, за който той говори, са били на КПП-то. В интерес на истината има и конкретика, защото има и лице, задържано с пари, които е взело. Единадесет са лицата, по които протича досъдебното производство. На две прокуратурата не е взела мярка за неотклонение. За девет иска задържане. Нима не сте чували, че на митницата са събирани пари и са носени в София? Забележете, че досега всички дела са за редовите митничари и редовите гранични КПП-йци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право