Хвалят Попов и Миланов след мачовете в Лига Европа

Елиминационната фаза в Лига Европа ще мине без българско участие. Всички родни футболисти, играли в групите на втория по сила европейски клубен турнир, отпаднаха със своите тимове. Най-близо до място на 1/16-финалите бе Георги Миланов. Играчът на „Мол Види“ игра силно срещу „Челси“ при равенството 2:2 и бе в основата на двата гола на домакините. Националът на България асистира за второто попадение, а първият дойде след негов удар, намерил тялото на Етан Ампаду. След срещата британското издание „Гардиън“ обяви Миланов за най-добър в срещата. „МОЛ Види“ обаче остана трети, след като БАТЕ взе визитата на ПАОК с 3:1.

По това време Ивелин Попов също получи похвали, но от руските медии, въпреки че „Спартак“ (Москва) падна с 0:2 от „Виляреал“.

„Той бе един от двата светли лъча за гостите. Попов игра като опорен халф, но изглеждаше неочаквано уверено“, написаха в Русия.

Неговият съотборник в националния Симеон Славчев пък бе на терена пълни 90 минути на „Емирейтс“ срещу “Арсенал“ при загубата на „Карабах“ с минималното 0:1.

А Едисон Йорданов и „Дюделанж“ взеха историческа първа точка за отбор от Люксембург в групова фаза на евротурнирите - 0:0 с „Бетис“.

Аут от Лига Европа е и Саид Ибраимов, част от треньорския щаб на „Астана“. Бившият тим на Станимир Стоилов отстъпи с 0:2 на „Рен“ и сдаде второто място в класирането на французите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят