Хванаха близо 45 хил. контрабандни чорапи и 3000 ключодържателя на "Капитан Андреево"

44 932 чифта чорапи и 2842 ключодържатели с логото на известни марки със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки, задържаха при два случая митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

При един от случаите стоката е открита между 398 чувала с групажна стока в камион с украинска регистрация, влизащ в страната от Турция. При проверката на 08.09.2018 г. митническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В 40 чувала са открити 44 932 чифта мъжки и детски чорапи с логото на „Lacoste",„Аrmani", „Ferari", „Calvin Klein", „Pierre Cardin", „Calvin Klein" .

При друг случай, на 12.09.2018 г., при проверка на български камион, влизащ в страната от Турция митническите служители откриват, че сред редовно декларираната стока има 2842 ключодържатели с логото на 14 марки автомобили, сред които BMW, RENAULT, SKODA, FORD, FIAT, MERCRDES, AUDI. Открити са още 41 текстилни изделия /панталони и блузи/, брандирани със знаците на „GUESS" и „ESPRIT" и 32 чифта обувки с логото на „GUCCI".

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право