Хванаха два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от Гърция (СНИМКИ)

Заловени са два джипа с 27 500 кутии цигари контрабанда от Гърция, съобщиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебното производство за контрабанда на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

На 25 септември 2018 г., в района на гр. Девин, обл. Смолян, служители на РУ на МВР-Девин установили три леки автомобила – „Фиат Идея“, „Мицубиши“ и „Опел Монтерей“.

При извършена проверка е установено, че два от автомобилите, които са високопроходими – „Мицубиши“ и „Опел“, превозвали акцизни стоки без бандерол – цигари. Първият автомобил – „Фиат Идея“ е служил за пилотна кола. При последващите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са намерени и иззети общо 55 мастербокса цигари, съдържащи 27 500 кутии цигари или 550 000 къса цигари без акцизен бандерол, на обща стойност около 192 500 лева. По първоначални данни се касае за контрабандно внесени цигари през „зелена граница“ от Република Гърция в Република България, в района на с. Буйново, обл. Смолян.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са били задържани Г.И., на 32 г., П.Л., на 24 г., и Г.Д., на 47 г.,,

Днес, 26 септември 2018 г., с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Смолян е повдигнато обвинение на Г.И. и на П.Л. за контрабанда на акцизни стоки без бандерол, в големи размери – престъпление по чл.242, ал.1, „Д“ и б. „Е“ от НК като предстои повдигане на същото обвинение и спрямо Г.Д.

Предстои днес тримата да бъдат задържани за срок от 72 часа, като Окръжна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг днес в Окръжна прокуратура-Смолян, в който участваха г-н Иван Даскалов, Апелативен прокурор на гр. Пловдив, г-н Тодор Деянов, Окръжен прокурор на гр. Смолян и старши комисар Николай Димов, Директор на ОД на МВР-Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право