Хванаха нелегални търговци с над тон метални отпадъци

Над 1 тон отпадъци от черни метали, изкупени и превозвани в нарушение на закона, засече само за ден полицията в град Омуртаг, Търговищко.

Проверени са 15 автомобила, като в 3 от тях, с шофьори от населени места от община Елхово, са намерени метали, за чиито произход няма документи, а превозвачите действали като нелегални търговци. Операцията е с цел противодействие на кражбите на метали и контрол върху дейността на пунктовете, които изкупуват.

Най-голямото количество е установено във „Форд Транзит“ със софийска регистрация, управляван от 33-годишния В.Г. от гр. Елхово. Той превозвал 620 кг отпадъци от черни метали, без да притежава съответното разрешение, което се изисква по закон, уточняват от полицията в Търговище.

Във „Форд Сиера“ с ямболска регистрация, с водач Д.Д. (47 г.) от село Жребино, община Елхово, са намерени 260 кг отпадъци от черни метали. С 200 кг от същия материал е засечен и „Форд Транзит“ с търговищка регистрация, управляван от 35-годишния Д.К. от село Болярово, община Елхово.

По трите случая се извършват проверки. Ще се установява откъде са се сдобили водачите с метала, който са превозвали, дали не е бил обект на кражби, както и къде са го продавали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право