Хванаха осъждан за убийство с кокаин

Арест в центъра на Шумен

Осъждан за умишлено убийство шуменец, беше арестуван за притежание на кокаин. Зрелищното претърсване на автомобила по оперативен сигнал стана в центъра на Шумен на бул."Симеон Велики" в петък.

От полицията уточняват, че след получения сигнал, около 13 часа, спрели водачът на лек автомобил "Нисан Патфайндър" с шуменска регистрация, зад чийто волан бил Генади Т./40г./. При претърсване в колата, ползвана от шуменеца, е намерен полиетиленов плик с около 8 гр. бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин.

trsh0207-2Действията по образуваното производство са ръководени от прокурор в Окръжната прокуратура. 40-годишният шуменец е криминално проявен и осъждан за умишлено убийство и кражби, сочат от полицията. Първо е бил задържан за едно денонощие, а след това с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

През 2002 г. Генади преби мъж в бар в центъра на Шумен, а два дни след инцидента жертвата издъхна.

От Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че е внесено искане в съда за постоянен арест спрямо Генади Т. Той е бил привлечен като обвиняем за държане на 8 грама кокаин.

Относно присъдата му за умишлено убийство, оттам уточняват, че наказанието му от първата инстанция е било 16 г. затвор. Варненският апелативен съд е изменил присъдата на 10 г. затвор, след като променил квалификацията на деянието. По-късно състав на Ловешкия окръжен съд освобождава от затвора предсрочно Генади Т., като са му оставали да търпи още 3 години 3 месеца и 4 дни. На 9 октомври тази година му предстояло да бъде реабилитиран. Осъждан е и за три кражби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право