Хванаха след гонитба три хлапета, откраднали и върнали автомобил

Снимка: Архив

Три момчета на възраст 11, 13 и 14 години от новозагорското с. Караново откраднали автомобил, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Служителите на реда успели да ги заловят след гонитба из улиците на селото.

Случаят започнал след сигнал, получен в 17,15 часа на 18 юли. 66-годишен жител на Караново се оплакал, че паркираният пред дома му автомобил "Опел астра" е откраднат. На място бил изпратен патрулен екип. Докато полицаите разговаряли със собственика, откраднатата кола се задала по улицата. Изумлението и на стопанина, и на униформените служителите станало още по-голямо, след като вратата откъм шофьорското място се отворила и от нея излязло дребничко дете. След него от колата се показали още две момчета. При вида на патрулката те хукнали да бягат. След тях хукнали и служителите на реда. Обиколили доста улици, докато заловят хлапетата.

Децата заявили, че счупили едно от стъклата на паркирания "Опел", тъй като видели, че ключовете са на таблото. Качили се набързо и подкарали автомобила. Обикаляли доста из околностите на Караново. Искали да се забавляват. Най-малкото и на дребното момче седнало последно зад волана. Под негово управление чуждата кола била върната до мястото, откъдето я взели. Оказало се, че случаят не е първи за двете по-големи момчета. С техните признания била разплетена друга, "мистериозна" кражба.

Неотдавна друг местен човек подал сигнал, че колата му е открадната от гаража. След часове обаче потърпевшият открил автомобила си на същото място. Бил убеден, че чужди лица са го карали, защото оставали следи в купето, имало и леки наранявания по външните ламарини на купето. Момчетата си признали, че и тогава взели чуждата кола, защото много им харесвало да шофират. След като се "наиграли" с моторното превозно средство, го върнали и дори го паркирали в гаража на заден ход. За щастие, и двата случая незаконните разходки с чуждите автомобили са били извършвани по рядко използваеми черни пътища, а не по натоварените шосета в района.

Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право