Хванаха 14-годишен зад волана на "БМВ" с чужди регистрационни табели

14-годишно момче от Нова Загора бе заловено в града, докато управлява лек автомобил "БМВ" с чужди регистрационни табели, съобщиха от полицията. Проверката е била извършена около 10 часа на 12 ноември. Хлапакът смаял служителите на реда с обясненията за постъпката си.

Родителите на момчето работели в Германия. То било поверено на грижите на баба си. Във вторник момчето решило тайно да покара семейния автомобил "БМВ". Колата не била регистрирана и затова нямала регистрационни табели. Хлапакът успял да намери табели от друг автомобил - "Фолксваген поло". Монтирал ги. Скришом взел ключовете и потеглил с колата да се разходел. Най-напред решил да отиде на бензиностанция, за да налее гориво в резервоара. По път към бензиностанцията, недалеч от ромския кв."Шести", където живеел, попадна на проверката на пътните полицаи. Когато го спрели и запитали закъде е подкарал колата, той отговорил: "Да я заредя!". По случая се води бързо досъдебно производство.

При акцията на полицията в Нова Загора е бил задържан и 26-годишен шофьор на "Ауди А 8" с 2,59 промила алкохол. След като изтрезнее в полицейския арест, ще бъде изправен пред съда по бързото производство. По бързото производство ще бъде съден и 43-годишен мъж от новозагорското с.Кортен, който системно управлявал автомобил без да има книжка и бил заловен отново зад волана, след като вече бил наказан с глоба за същото нарушение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право