Хвърлиха бомба менте пред дома на адвокат в Берковица

Снимка: Архив

ТРУД

Предмет, който наподобява самоделно взривно устройство, е бил оставен в близост до жилището на адвокат в Берковица. Полицията е прибрала менте бомбата и разследва случая.

В сряда към 16,40 ч. 50-годишен местен жител намерил пред вратата на гараж бутилка с поставен на нея фитил. Мъжът преместил бутилката в близкия двор, подал сигнал за находката в Районното управление на полицията и на мястото пристигнала оперативна група на МВР. Криминалистите открили до входна врата на гараж, собственост на 76-годишна жена, пластмасова бутилка от безалкохолна напитка с вместимост 0,5 литра.

При огледа полицаите установили, че шишето е пълно със смачкана хартия с пясък под нея, а на дъното имало насипано бледожълто сухо прахообразно вещество. До бутилката е намерен горял шнур, увит с изолиращо тиксо.

Експертите установяват състава и произхода на веществото. Най-вероятно обаче бомбата е имитация и е подхвърлена за сплашване, коментираха осведомени.

Гаражът, край който е открита самоделката, е собственост на известен в района адвокат. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право