Хеви метълите от „Judas Priest” идват в Пловдив за „Hills of Rock 2018”

След като в началото на ноември стана ясно, че британските метъл величия Iron Maiden идват в Пловдив за концерт на 22 юли, в понеделник вечер на официалния си сайт още едни легенди на хеви метъла на Острова обявиха, че ще свирят в града под тепетата ден по-рано.

Става дума за основаната през 1969 година в Бирмингам от китариста К.К. Даунинг и басиста Йън Хил банда „Judas Priest”, за която се смята, че е основоположник на течението „нова вълна в британския хеви метъл”.

Йън Хил е сред петимата, които ще се вихрят на 21 юли на сцената край стадион „Пловдив” и гребния канал в града под тепетата по време на фестивала „Hills of Rock 2018”. Останалите са вокалистът Роб Халфорд, който се върна в „Джудас Прийст” през 2003 г., след като преди това бе част от групата от 1973 до 1992 г., Глен Типтън (китара, клавишни инструменти, синтезатор и бек вокали), Скот Травис (барабани) и Ричи Фокнър (китара, бек вокали).

„Hills of Rock 2018” в Пловдив ще бъде една от последните спирки по време на световното турне „Firepower” на „Judas Priest” догодина. То ще започне на 13 март в Пасадена (САЩ), ще премине през Канада и Мексико и в началото на юни ще се пренесе в Европа, като първите изяви на британските хеви метъли ще е на рокфестивала във финландския град Хивинкаа на 7 юни.

Преди да пристигнат у нас музикантите от Бирмингам ще лудуват още по сцените в Чехия, Полша, Германия, Италия, Франция, Белгия, Испания, Португалия, а в Пловдив ще дойдат от столицата на Гърция Атина, където на 18 юли ще участват във фестивала „Rockwave”.

След града под тепетата групата ще участва на прочутия рок фестивал във Вакен (Германия) на 2 август и ще приключи световното си турне-2018 на Острова на 7 август на фестивала „Bloodstock”. Според оригиналния и първи вокал Ал Аткинс името на групата идва от песента на Боб Дилън „The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура