Хеликоптер атакува Върховния съд на Венецуела (инфографика)

Армията е в повишена бойна готовност

Венецуелският президент Николас Мадуро приведе армията в повишена бойна готовност, след като хеликоптер атакува с гранати Върховния съд в столицата Каракас и обстреля министерството на вътрешните работи, предаде АФП.

Няма пострадали в резултат на инцидента, който държавният глава определи като терористичен акт с възможност за множество жертви.

Атаката идва ден, след като Мадуро съобщи за арестите на 5-има опозиционери, които той обвинява в заговор срещу него с цел разчистване на пътя за американска инвазия. Новината бе последвана от мащабен протест срещу политическата и икономическа криза в страната, която продължава със седмици.

Хеликоптерът най-вероятно е бил откраднат от авиобаза в столицата. Машината принадлежала на криминалната полиция. Предполагаемият пилот също е разследващ полицай - Оскар Перес, който публикува обръщение в инстаграм. В него той заявява, че е част от коалиция от военни, полицаи и цивилни, която е против “престъпното правителство”.

Спецчасти издирват тази група, като се подозира, че Перес е имал контакти с ЦРУ. Властите съобщиха, че срещу него се води разследване за връзките му с американските служби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка