„Хемус“ и „Кресна“ с ново поколение мостове (обзор)

Направи проверка и на ремонтите по довеждащия път към тунела под Шипка

Кабинетът помага за довършването на храм

Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем през Габрово. Това посочи министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Габрово, където направи инспекция на инфраструктурните проекти за най-кратък път между Северна и Южна България. По думите му новите съоръжения по магистралите ще бъдат свръхмодерни и от ново поколение: „Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна". Там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни".

Премиерът направи проверка и на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка.

Изграждането на обхода и тунела под Шипка е с обща дължина 33,8 км. Проектът е разделен на 5 етапа и се изпълнява в две фази, като в момента се работи усилено по Фаза І - строителството на 4 участъка и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и изработване на разширен идеен проект за тунела под връх Шипка (3,22 км). Втората фаза включва строителството на петия участък, включително и на тунела под Шипка, което ще бъде най-дългото тунелно съоръжение, изграждано в България.

Борисов разгледа и строителството на нов храм в квартал "Младост" в Габрово, където досега са вложени 720 000 лева.

„Правителството ще помогне за довършването на ремонта на православния храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских”, съобщи още министър-председателят. "Още 300 хиляди лева ще са нужни за довършване на ремонта, за да започнат служенията в църквата в началото на следващата година”, допълни премиерът. През септември 2017 година Министерският съвет отпусна 180 000 лева за обекта.

 

Решение

Премиер и президент ще обсъждат наследник на Маринов

Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че кандидатурите за нов главен секретар на МВР на мястото на Младен Маринов ще се обсъждат първо с президента Румен Радев и „чак тогава ще последват другите стъпки”.

„Системата има нужда от законност. Убеден съм, че и той ще погледне на въпроса държавнически. Искам да съм сигурен, че няма да има откази”, заяви Борисов.

Премиерът заяви, че той никога война не е водил и напомни, че от него не е чувана лоша дума за президентската институция.

„Всичко, което е необходимо и зависимо от нас, ние ще го направим”.

 

Контра

Не мога да надговоря Нинова

Корнелия Нинова е много устата. Не мога да надговоря такава жена, затова и не мога да се оженя втори път. Това отговори премиерът Бойко Борисов на нападките на председателя на БСП. В петък Нинова посочи, че ”премиерът е излъгал за евродепутатите, гласували за санкциите срещу Унгария”.

”ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете. Всички евродепутати на ГЕРБ, гласуваха против. Всичко друго е голословие и лъжи”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България